Собните растенија не само што даваат топлина во вашиот дом, туку и ја зголемуваат концентрацијата на кислород во просторијата. За жал, понекогаш од необјасниви причини растението да почнува да венее. За тоа придонесуваат мали штетници, мушички, кои тешко можат да се видат со голо око. За среќа постои еден едноставен трик кој овозможува брзо да
Ова е тежок период од годината за вашите собни пријатели - растенијата, кога листовите почнуваат да стануваат жолти и тие едноставно изгледаат генерално несреќни. Но, не се грижете! Имаме неколку совети кои ќе ви помогнат да им дадете среќен и зелен израз и да ги одржите растенијата живи во текот на зимата. 1. Намалете ја
Од сите свежи цвеќиња во светот, хризантемите се едни од омилените. Без разлика на приликата, хризантемите се идеален подарок било да вашата пратка е за некого посебен или за себе си, секогаш е интересно да научите повеќе за цвеќето кое го купувате и што е тоа што го прави толку посебно. Името chrysanthemum доаѓа од грчките зборови chrysos, што
Во цветниот парк Ашикага во Јапонија живее неверојатно раскошно дрво Вистерија, за кое често се зборува како за најубавото дрво во целиот свет. Најголемо и најстаро во Јапонија, дрвото е главна атракција во цветниот парк, собирајќи посетители да го видат во полн цут. Датирајќи приближно од 1870, 143-годишното дрво има гранки кои се придружени од
За разлика од луѓето, старите дрва растат побргу отколку младите, покажува новото истражување. 97% од истражените видови растат побргу со текот на времето. Интуитивното чувство за повеќето живи битија, вклучително и нас луѓето, ни вели дека растот е брз во младоста, а потоа се успорува или запира. Но во новата студија именувана Стапката на акумулација на