Низ сите реони, периодов се одвиваат активностите на есенското уредување на јавните зелени површини. Косење на тревниците, кроење на грмушки, расчистување на диво израснато зеленило, собирање на лисја се само дел од тековните активности на нашите екипи. Но, секако тука е и садењето на новиот есенски цветен расад. Така, со околу 150.000 цветови од видот:
Повеќедневните дождови ги интензивираа активностите на нашите екипи и во вечерните часови.
По најавите од Управата за хидрометролошки работи за појава на засилен ветер и дожд, ги молиме граѓаните да не ги паркираат своите возила под високите дрвја, со цел да се избегнат несакани последици. Исто така, доколку забележите паднато дрво можете да го пријавите во Центарот за управување со кризи на телефон 195 или да ни
Традицинално, по 27-ми пат во организација на Синдикалната организација СУТКОЗ во Охрид се одржаа Синдикланите спортски игри – Комуналијада. Учество земаа голем број на претставници - учесници и гости од повеќе комунални претпријатија во земјава. Секако, и оваа година наши вработени земаа учество во оваа манифестација. Натпреварувајќи се во спортските игри во работната дисциплина за
Во програмскиот концепт за уредување на јавните зелени површини низ градот, наведен е и паркот кој деновиве го уредивме во Бутел 2. На површина од 4.320м² во близина на Поликлиниката Чаир, новото зеленило го разубави паркот, каде покрај уредвањето на просторот со ново зеленило се постави и нов систем за полевање, а со бојадисување се
Честит ден на независноста!
Поради екстремно високите температури кои периодов е зафатено подрачјето на  град Скопје и земјава, а со тоа и зголемениот ризик од пожари, Град Скопје со Одлука на Владата на РС Македонија од денес 03.08.2021година воведе целосна забрана за движење на парк-шумата Водно и Скопска Црна Гора. Оттука, АПЕЛИРАМЕ до сите граѓани да ја почитуваат забраната
Поради високите температури и известувањата за зголемена опасност од настанување на пожари на отворен простор, АПЕЛИРАМЕ на зголемена будност и мобилност до сите граѓани. Препорачуваме при престој на јавните површини да не се пали оган на отворен простор, да не се фрлаат пластични и стаклени шишиња, да не се врши палење на отпад и друг